Despre noi

Un programator si un marketeer, un antreprenor si un corporatist, un introvert si un extrovert, un bucurestean si o moldoveanca, suntem Cristi si Stef, doi oameni cu cel putin 2 lucruri in comun: plantele si pisica noastra, Zen.

Amandoi suntem super pasionati de plante, ne place sa le crestem de mici, sa le bibilim, sa le dam atentie si sa le vedem sanatoase, iar de la cateva plante pe care le aveam initial fiecare, am ajuns la peste 40 in acest moment. Lui Cristi ii place sa le creasca chiar de la seminte, asa am primit si eu cadou primul meu mandarin (aww!). Doi ani mai tarziu arata asa: 

Cumva ideea ne-a venit in vacanta de Craciun din 2021 cand ne-am dat seama ca ne scriau prieteni constant sa ne intrebe lucruri despre plante si parea cumva ca parerea noastra conteaza. 

Ca un marketeer si corporatist adevarat am inceput sa fac un plan, o structura de brand, sa trasez linii de strategie, insights, pagini de powerpoint, etc. iar Cristi, ca un antreprenor adevarat s-a apucat de scris articole, de trasat subiecte de discutie, the hard work. Apoi ne-am blocat la nume, normal. Ei bine, aproape un an mai tarziu ( I know, slow motion) ne-am mobilizat si am pus cap la cap ceea ce avea sa devina Plantilă.

Plantilă a inceput de la ideea de a avea un agregator de continut cu si despre plante, dar care sa vorbeasca putin mai normal si mai clar despre ce inseamna cresterea unei plante, despre ce inseamna luminat sau nu, despre ce inseamna “udare cu cantitati moderate de apa”. Ne-am dorit ca povestile spuse aici sa arate ca o conversatie normala intre oameni carora le plac plantele si care vor sa le ingrijeasca/ sa afle mai multe despre ele.

Nu avem studii in biologie sau horticultura, insa ne place sa citim, sa experimentam cu plantele noastre, cu soluri, cu ghivece. Nu stim adevarul absolut, insa putem sa testam impreuna niste lucruri si sa vedem daca functioneaza 😊

Cum numele de Plantilă a fost inspirat din aceasta idee a unui basm pur romanesc, o asemanare cu Setilă, Fomilă, etc. el nu sustine niciodata adevarul absolut ci un mod de a privi lucrurile mai cu haz si mai personal. Sau ma rog, asa speram noi. 

Avem multe emotii, invatam si noi constant, facem research si testam pe pielea noastra (sau ma rog, pe frunzele plantelor noastre) si speram sa va ajute tot acest proces si pe voi 🙂 

Ai vostri, 

Stef si Cristi